Officiële ingebruikname Presto

Hoewel intussen al vele studenten hun intrek hebben genomen, is vandaag de openingshandeling van Presto verricht door wethouder L. Ivens in het bijzijn van verschillende ambtenaren,

Sleutels voor de eerste bewoner

Sleutels voor de eerste bewoner

vertegenwoordigers van de ontwikkelaar Domus, architect Rienks, aannemer MBB, het Conservatorium, en alle anderen die in de realisatie van dit bijzondere project een rol hebben gespeeld. Speciale vermelding verdient het Trombone Kwartet dat de gasten welluidend ontving, bestaande uit vier studenten van het Conservatorium.

Renovatie voltooid

P1020300
De renovatie van de Oudezijds Achterburgwal 69-71 is afgerond.  De oorspronkelijk vijf studio’s met gedeelde faciliteiten zijn verbouwd tot zes zelfstandige eenheden, dus met elk een eigen keukenblok, douche en wc. Verder werd groot onderhoud uitgevoerd. Met de uitvoering van het buitenschilderwerk (gepland voor begin 2016) is het huis weer toekomstbestendig.

Bouw Presto gestart

Het bouwbord

Het bouwbord

Vandaag is de bouw van het gebouw Presto gestart! Met de feestelijke onthulling van het bouwbord door de wethouder F.Ossel werd het startsein gegeven voor de realisatie van 97 studio’s voor muziekstudenten. Dit betekent een uitbreiding van het woningbestand van de stichting met ongeveer 40%. De oplevering is gepland voor de start van het volgend cursusjaar.